Stelvio leer

Het Stelvioleder op onze stoelen

Stelvio is een vol nerf buffel artikel. De grove implant is nog steeds zichtbaar.
De huiden worden vanuit de crust semi plantaardig nagelooid en worden vervolgens in houten vatten gekleurd met aniline verfstoffen en transparant gefinisht.
Door deze manier van looien en kleuren blijft het leer zo natuurlijk mogelijk en alle natuurlijke eigenschappen zichtbaar. Daardoor kunnen er kleurverschillen mogelijk zijn. Ook kan er een verschil ontstaan na een ander kleurbad.
Een meubelstuk in Stelvio wordt door deze eigenschappen stoer en uniek en zal met de tijd een doorleefd karakter krijgen.

Het leder is resistent tegen vloeibare stoffen en andere vervuiling. Als er vloeistof op het leer komt, dep dit dan zo snel mogelijk op met goed absorberend papier of een katoenen lap.
Niet wrijven! Bij snel en tijdig reageren is papier of katoen voldoende en zullen er geen vlekken in het leer komen.

Directe zonnestraling leidt tot vervaging van de kleur (etalage-effect) Te veel warmte (bijv. direct naast een radiator) verdroogt het leer maakt het broze.

Regelmatig afstoffen met een zachte, lichtvochtige doek is voldoende als normale lederonderhoud.

Om de impregnatie goed te houden en om het leer soepel te houden, moet een blanke was, bijvoorbeeld de Oranje furniture care leather, vloeibaar of vast worden gebruikt.

Belangrijk: ​
​Vermijd agressieve middelen zoals een: vlekkenverwijderaar, oplossingsmiddel, terpentine, benzine, schoonmaakmiddel en schoencrème.
Stoel of fauteuil twee maal per jaar in de was zetten.