Buffel leer

Het leder op onze stoelen en banken is van buffels. De buffel heeft zeer uitgesproken kenmerken zoals uitstekende botten, een grove nek, en grote horens.
Karakteristieke kenmerken van de buffelhuid zijn; insektenbeten, verhoornde plekken, geheelde schrammen van prikkeldraad, littekens van vechtpartijen met soortgenoten en kale grove plekken. Ook de haarinplant bepaalt de natuurlijke uitstraling.
Het buffel leder is gemaakt van de toplaag van de huid, en heeft dus een stoere en wilde uitstraling. De beklede stoelen, banken en fauteuils zullen dus nooit helemaal effen en glad zijn.
De kleuren op dit leder worden in de fabriek met de hand ingewassen met een speciale lederbeits. Daarna verzegelt met een laagje elastische verf. Met een laatste impregnatie van transparante was is het leder bestand tegen vloeibare stoffen en andere vervuiling. Door dit natuurlijk kleurproces blijven dus ook “oneffenheden” zichtbaar, vooral bij de lichtere kleuren.

Aandachtspunten: 

  • Warmte droogt leervezels uit. Plaats lederen meubels daarom niet te dicht bij warmtebronnen, zoals radiatoren.
  • Leer blijft het mooist bij een luchtvochtigheid tussen de 45 en 55% en bij een temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius.
  • Zorg dat je lederen meubels niet direct worden blootgesteld aan (zon)licht. Licht zorgt er namelijk voor dat leer verbleekt.